Our Graduation Day!

Welcome to www.budakcs.blogspot.com

Once Upon the time..

WELCOME TO www.budakcs.blogspot.com

Lovely Memory

Here's an mp3 file that was uploaded as an attachment: Juan Manuel Fangio by Yue And here's a link to an external mp3 file: Acclimate by General Fuzz Both are CC licensed. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, ...

Our Future Life

Some block quote tests: Here's a one line quote. This part isn't quoted. Here's a much longer quote: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem, varius aliquet, ...

Contributor post, approved

I'm just a lowly contributor. My posts must be approved by the editor.Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla in tellus eget odio sagittis blandit. Maecenas at ...

Posted by Budakcs's moderator 2 comments

Hampir 2 tahun blog ni sepi. Terlihat entri "SALT" yang menjadi pembuka cerita budak CS110 cawangan segamat batch Julai2007 yang dulunya pernah mengukir sejarah indahnya yang tersendiri dan telah meneruskan kelangsungan hidup mereka di peringkat pengajian yang lebih tinggi.

Hari ini, 23 Mac 2012, kami sekali lagi berkumpul bersama. Taman Tasik Seksyen 7, Shah Alam menjadi saksi kasih sayang dan persahabatan murni kami. Alhamdulilah, sudah lebih setahun kami melanjutkan pelajaran di UiTM, Shah Alam. Kampus Induk. Insya'allah, ada dikalangan kami yang akan menamatkan pengajian mereka pada pertengahan tahun ini. Ada yang sedang melengkapkan pengajian juga, masing-masing bergantung kepada tuntutan bidang dan arah tujuan masing-masing.

Tujuan kami hanya satu.! Berjaya dan terus berjaya..


We are perfect, when we are together!

Mari melihat cinta di mata kami semua!










Kredit gambar oleh : AFAN
[ Read More ]

Posted by Budakcs's moderator 0 comments

Hampir 2 tahun blog ni sepi. Terlihat entri "SALT" yang menjadi pembuka cerita budak CS110 cawangan segamat batch Julai2007 yang dulunya pernah mengukir sejarah indahnya yang tersendiri dan telah meneruskan kelangsungan hidup mereka di peringkat pengajian yang lebih tinggi.

Hari ini, 23 Mac 2012, kami sekali lagi berkumpul bersama. Taman Tasik Seksyen 7, Shah Alam menjadi saksi kasih sayang dan persahabatan murni kami. Alhamdulilah, sudah lebih setahun kami melanjutkan pelajaran di UiTM, Shah Alam. Kampus Induk. Insya'allah, ada dikalangan kami yang akan menamatkan pengajian mereka pada pertengahan tahun ini. Ada yang sedang melengkapkan pengajian juga, masing-masing bergantung kepada tuntutan bidang dan arah tujuan masing-masing.

Tujuan kami hanya satu.! Berjaya dan terus berjaya..


We are perfect, when we are together!

Mari melihat cinta di mata kami semua!










Kredit gambar oleh : AFAN
[ Read More ]

Posted by Budakcs's moderator 0 comments

SEMINGGU SELEPAS MENYAMBUNG PENGAJIAN IJAZAH SARJANA MUDA DI SHAH ALAM

Rasanya dah terlalu lama kami tak keluar bersama, lalu kami mengambil keputusan untuk keluar menonton wayang (Cerita Salt) dan minum-minum bersama sambil membincangkan isu-isu semasa..hehehe.. isu semasa? ada ke? ;) apa2 je lah!

Jom! tengok gambar ;)








[ Read More ]

Posted by Budakcs's moderator 0 comments

Sekian lamanya blog ini terbiar sepi.. tanpa sebarang cerita, kisah suka mahupun duka budak CS batch Julai-Nov 2007... suatu ikatan yang kemas terpatri hingga kini. Dan tak mungkin terlerai. Sepanjang sesi menjalani latihan praktikal. Kami semua terlalu lelah dengan persiapan mengakhiri pengajian kami di UiTM segamat. Akhirnya..pertengahan tahun 2010, kami berjaya menamatkan pengajian kami dan ada yang diantaranya menyambung pengajian dalam pelbagai bidang kursus yang berbeza. Sebelum tamat praktikal, kami sembat berlibur di Tanjung Balau, Kota Tinggi, Johor. Berikut adalah antara gambar-gambar yang sempat dirakamkan..





[ Read More ]

Posted by Budakcs's moderator 1 comments


DEBARAN TELAH BERAKHIR
TAHNIAH KEPADA SEMUA PELAJAR
SELAMAT MENYAMBUNG PELAJARAN KE
PERINGKAT SARJANA MUDA

TAHNIAH DIUCAPKAN!
[ Read More ]

Posted by Budakcs's moderator 0 comments

Sila ambil perhatian!
Berikut adalah jadual pembentangan di
Universiti Teknologi MARA Johor (Cawangan Segamat)



Sila klik pada gambar untuk paparan yang lebih jelas.

Terima kasih.


[ Read More ]

Posted by Budakcs's moderator 0 comments

Maklumat khas kepada semua pelajar CS yang sedang mengikuti Latihan Praktikal. Hari ini merupakan hari tamatnya latihan praktikal. Maka, kalian dikehendaki menghadiri sesi pembentangan.

Berikut adalah serba sedikit maklumat yang diterima oleh budakcs.

Bagi pelajar yang menjalani Latihan Praktikal di

JOHOR

Tarikh : 6 Mei 2010
Masa : 8.00 hingga 5 petang
Tempat : Universiti Teknologi MARA Johor (Cawangan Segamat)

details... download here!

Bagi pelajar yang menjalani Latihan Praktikal di

KUALA LUMPUR, SELANGOR

Tarikh : 12 Mei 2010
Masa : 9.00 hingga 12 tengah hari
Tempat : Universiti Teknologi MARA Shah Alam (Kampus Induk)

details... download here!


[ Read More ]

Posted by Budakcs's moderator 0 comments

Kepada semua pelajar DCS, sila buka link ini. download borang tu. Isikan dan hantar secepat mungkin ke nabiha.mashut@gmail.com.. ini borang survey daripada, mantan KP kita, Puan Sharifah Aliman, beliau minta jasa balik kita semua untuk isi borang survey ini.


Click here!




[ Read More ]

Posted by Budakcs's moderator 0 comments

Bertempat di Garaj Bas UiTM Johor berlangsungnya Dinner Pelajar-pelajar Komputer Sains. Dengan membawa tema Glamourous Black and roses, Acara pada malam itu berlangsung dengan jayanya. Apa yang menjadi sejarah dalam dinner ini adalah, kehadiran pelajar-pelajar PART 6 yang rata-ratanya kini sedang menjalani latihan praktikal dipelbagai tempat seperti, Kuala Lumpur, Johor Bahru, Perak, Pahang dan sebagainya.

Namun, mereka sanggup meredah perjalanan yang sukar, untuk cuba menghadirkan diri ke dinner tersebut. Alhamdulilah.. Acara berjalan dengan lancar dan meriah. Terima kasih kami ucapkan kepada para Lecturer, terutamanya En.Malik yg sudi mengundang kami ke acara sebergini.

Ternyata kami masih tidak dilupakan walaupon kami sudah berada jauh daripada kalian disana. Benar sekali bak kata pepatah, "Jauh dimata, tapi dekat dihati". Maka, Jalinan ukhuwah yang terpatri ini tidak pernah sekalipun kami leraikan talinya, biarlah ia tersimpul mati, hingga ke akhir hayat kami. Insya-Allah




[ Read More ]

Posted by Budakcs's moderator 2 comments

Sepanduk Pertama yang dilancarkan tanda bantahan

Sepanduk kedua yang dilancarkan tanda bantahan


Perhatian kepada pengunjung blog
(khasnya kepada batch di Segamat pada ketika ini)
Exco-exco COMPASS yang mengendalikan Dinner pada semester ini
Kami part 6 amat berharap agar Dinner kali ini dapat di jalankan pada
9 atau 10 haribulan MEI 2010
agar kami dapat hadir dan memeriahkan majlis.
Kerjasama adripada pihak anda amat kami hargai.
Terima kasih.

[ Read More ]

Posted by Budakcs's moderator 0 comments


PERHATIAN!


KEPADA PELAJAR PART 6yang tidak menghadiri BTN pada semester lepas..anda diminta menghadirkan diri pada 10/4/2010..pada hari tersebut,terdapat sesi pagi dan sesi petang..pilih sama ada mahu sesi pagi atau petang..kepada yang ingin menghadirkan diri sila berikan nama kepada Puan Norsilawati penyelenggara Unit BTN di talian 07-9352279..

[ Read More ]

Posted by Budakcs's moderator 2 comments



TAKZIAH

kepada pelajar DCS part 6
Izzat Shamir Hafiq bin Jamian
(Adeq) dan keluarga
atas pemergian ibunda tercinta pada
16 Mac 2010

AL-FATIHAH


[ Read More ]

Posted by Budakcs's moderator 0 comments

>> MAKLUMAN PENTING <<


DARIPADA


HAL EHWAL AKADEMIK (HEA)
UiTM JOHOR



Untuk makluman pelajar DCS part 6....
Mohon untuk melakukan
validasi pendaftaran kursus
di I-student portal.
Kegagalan membuat validasi pelajar akan di
GT (Gugur Taraf)





** Mohon perhatian dari semua
[ Read More ]

Posted by Budakcs's moderator 0 comments

MAKLUMAN!

Bagi sesiapa yang ingin berkongsi gambar ketika menjalani latihan praktikal,
anda boleh upload disini. Antaranya seperti


- Gambar Office Desk anda -
- Gambar bangunan pejabat -
- Gambar pemandangan pejabat -
- Gambar anda sedang bekerja -
- dan lain-lain -


Untuk menghantar gambar, emailkan ke alamat berikut

cs.uitm@gmail.com



Link
yahoo mail
gmail
hotmail





**Kongsikan pengalaman anda disini..
[ Read More ]

Posted by Budakcs's moderator 0 comments

21-24 Disember 2009 : Program yang dianjurkan oleh Fakulti Sains Komputer dan Matematik UiTM Johor telah mendedahkan pelajar tahun akhir Diploma Sains Komputer tentang penggunaan PHP dan MySql dalam program yang dihasilkan. Pendedahan ini bertujuan untuk memberikan persediaan awal kepada para pelajar dalam menghadapi Latihan Praktikal yang dijangka bermula pada 4 Disember 2010 dan berakhir pada 24 April 2010.

Program yang berlangsung selama 4 hari 3 malam ini, benar-benar mengujakan semua pelajar kerana dapat belajar sesuatu yang baharu dan amat berguna dalam kerjaya kelak. Antara "instructor" yang terlibat ialah;
  • En.Abd Malik Bin Mohd Rick
  • Cik Mazlyda B.Abd Rahman
  • En.Lezam bin Lehat
  • En.Azrul
  • En.Raffan
Tahniah diucapkan kepada pihak yang terlibat dalam menjayakan program yang amat berilmiah ini. Semoga program-program sebergini dapat terus dianjurkan bagi kemajuan generasi akan datang.





Malam barbeku diadalam pada malam terakhir kami berbengkel di UiTM Johor. 1001 kenangan yang terpahat dalam ingatan. Semoga ukhwah yang terjalan diantara kita tetap terus erat hingga ke akhir hayat.





**Selamat menjalani Latihan Praktikal 2010. Kenangan Abadi takkan dilupai
[ Read More ]

Posted by Budakcs's moderator 0 comments



- Sila Klik pada gambar untuk membaca dengan lebih jelas -



Kepada yang berminat, sila hantar borang penyertaan anda ke alamat berikut;

'3D Modeling Short Course'
No 1 Jalan Boling Padang G 13/G
Seksyen 13,
40100 Shah Alam,
Selangor.

atau

emailkan kepada;

training@lescopaque.com


Download




**Sila Download Form dulu, sebelum menghantar sebarang penyertaan =)

[ Read More ]

Posted by Budakcs's moderator 3 comments










LOKASI : RUMAH EN.MALIK (Bukit Tunggal)
TARIKH : 10 OKTOBER 2009
MASA : 8.00 - 10.00 MALAM


[ Read More ]